På cykel till Paris för cancersjuka barn - GULDSPONSOR AV TEAM RYNKEBY - ETT BARNCANCERFONDPROJEKT

Team Rynkeby är ett välgörenhetsprojekt där deltagarna varje sommar cyklar gemensamt till Paris till förmån för svårt sjuka barn. Under 2018, samlades totalt €9.4 miljoner in och i Sverige går donationerna oavkortat till Barncancerfonden. 2019 är Orwak med som guldsponsor till Team Rynkeby Jönköping, där vår medarbetare Anders Lorentzson är en av de engagerade cyklisterna.

CYKLADE TILL PARIS FÖR ATT SE TOUR DE FRANCE

Team Rynkeby startade 2002, när 11 entusiastiska motionscyklister bestämde sig för att cykla till Paris för att se avslutningen av Tour de France. Juiceproducenten Rynkeby Foods var huvudsponsor men deltagarna fann fler sponsorer, så när teamet återvände till Danmark hade de ett överskott på €5100, vilket de donerade till barncanceravdelningen på Odenses universitetssjukhus. Det var början på en ny tradition!

2100 CYKLISTER FRÅN SJU LÄNDER

Team Rynkeby består idag av 2100 cyklister fördelade på 54 lag från Norden och Tyskland. De hängivna deltagarna väljs ut bland tusentals sökande och under närmare ett år av fysiska förberedelser inför den 140 mil långa cyklingen till Paris, förbinder de sig också att aktivt samla in pengar till allvarligt sjuka barn. I Sverige går pengarna från landets sponsorer oavkortat till Barncancerfonden och är öronmärkta för klinisk forskning. Vid överlämnandet av checken från Team Rynkeby 2019 till svenska Barncancerfonden uppgick sponsorbidraget till rekordbeloppet 41,1 miljoner SEK!

Glatt Sverigteam

ORWAK – EN STOLT SPONSOR

“Att bidra till att hjälpa barn som drabbats av cancer är definitivt ett värdigt och hjärtevärmande ändamål som engagerar oss. På Orwak är vi glada över att medverka som guldsponsor till Team Rynkeby Jönköping 2019 och vi är stolta över vår medarbetare Anders, som är en av de entusiastiska deltagarna i projektet och som cyklade till Paris i sommar!”

IMG_5753   Team Rynkeby at Orwak_edit
Anders Lorentzson, Orwak,                  Team Rynkeby Jönköping i hårdträning och ute på 12-milatur, besökte Orwak
erfaren cyklist och deltagare i
Team Rynkeby 2019

Läs mer om Team Rynkeby

Om svenska Barncancerfonden

Barncancerfonden arbetar för att bekämpa barncancer och se till att drabbade och deras familjer får den vård och stöd de behöver. Fonden drivs enbart genom donationer från privatpersoner och aktörer i privata sektorn och mottar inga anslag från stat eller kommun. De insamlade medlen används till Barncancerfondens tre ändamål, forskning och utbildning, råd och stöd samt information.
Läs mer om fonden