Team Rynkeby är ett välgörenhetsprojekt där deltagarna cyklar gemensamt till Paris till förmån för svårt sjuka barn. Under 2022, samlades totalt 111,9 miljoner SEK in och i Sverige går donationerna, 35,2 miljoner (2022) oavkortat till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden. Orwak är en stolt sponsor sedan 2019!

TEAM RYNKEBY STARTAR TOUR DE PARIS 2023

Den 8-15 juli pågår årets välgörenhetscykellopp till Paris. Med stort engagemang och hjärta för allvarligt sjuka barn antar mer än 2000 cyklister fördelade på 62 lag från 9 länder den stora utmaningen att under en veckas tid trampa hela vägen till Paris. Som mångårig sponsor följer Orwak loppet med stort intresse och önskar alla tappra cyklister och speciellt vårt lokala lag Team Rynkeby Jönköping varmt lycka till på färden!

HUR DET HELA BÖRJADE: CYKLADE TILL PARIS FÖR ATT SE TOUR DE FRANCE

Team Rynkeby startade 2002, när 11 entusiastiska motionscyklister bestämde sig för att cykla till Paris för att se avslutningen av Tour de France. Juiceproducenten Rynkeby Foods var huvudsponsor men deltagarna fann fler sponsorer, så när teamet återvände till Danmark hade de ett överskott på €5100, vilket de donerade till barncanceravdelningen på Odenses universitetssjukhus. Det var början på en ny tradition!

2000 CYKLISTER FRÅN NORD- OCH MELLANEUROPA

Team Rynkeby består idag av mer än 2000 cyklister fördelade på 62 lag från Norden, Tyskland och Schweiz. De hängivna deltagarna väljs ut bland tusentals sökande och under närmare ett år av fysiska förberedelser inför den 140 mil långa cyklingen till Paris, förbinder de sig också att aktivt samla in pengar till allvarligt sjuka barn.

ORWAK – EN STOLT SPONSOR SEDAN 2019

“Att bidra till att hjälpa barn som drabbats av cancer och annan allvarlig sjukdom är definitivt ett värdigt och hjärtevärmande ändamål som engagerar oss. På Orwak är vi glada över att medverka som guldsponsor till Team Rynkeby Jönköping och vi är speciellt stolta över vår tidigare medarbetare Anders, som var en av de entusiastiska deltagarna i projektet och cyklist i Team Rynkeby 2019-2021.

IMG_5753  
Anders Lorentzson, erfaren cyklist och                         Team Rynkeby Jönköping besökte Orwak våren 2023
deltagare i Team Rynkeby 2019-2021 och
anställd hos Orwak vid den tiden

Läs mer om Team Rynkeby

Om svenska Barncancerfonden
Barncancerfonden arbetar för att bekämpa barncancer och se till att drabbade och deras familjer får den vård och stöd de behöver. Fonden drivs enbart genom donationer från privatpersoner och aktörer i privata sektorn och mottar inga anslag från stat eller kommun. De insamlade medlen används till Barncancerfondens tre ändamål, forskning och utbildning, råd och stöd samt information.
Läs mer om fonden

× How can I help you?