Team Rynkeby är ett välgörenhetsprojekt där deltagarna cyklar gemensamt till Paris till förmån för svårt sjuka barn. Under 2021, samlades totalt €9.74 miljoner in och i Sverige går donationerna oavkortat till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden. Orwak är en stolt sponsor sedan 2019.

TEAM RYNKEBY 2022: LYCKLIG MÅLGÅNG I PARIS

Efter två år av omställning till cykelturer inom Sverige på grund av pandemi och reserestriktioner kunde Tour de Paris lyckligen genomföras i år! Den 16 juli förenades äntligen alla Team Rynkeby-teamen, 2400 cyklister från 9 länder, när de passerade mållinjen i parken La Villette Prairie du Cercle Sud i Paris. Vi gratulerar dem till en fantastisk prestation under en extremt utmanande vecka för en mycket god saks skull! Vårt lokala team Team Rynkeby Jönköping hade då cyklat totalt 140 mil till Paris under 7 dagar.

PANDEMIÅRET 2021: FRÅN ”TOUR DE PARIS” TILL ”TOUR THE NORTH”

På grund av den långdragna pandemin, fick Team Rynkeby ställa in den planerade turen till Paris i juli, men den värdefulla insamlingen och donationen till allvarligt sjuka barn fortsatte och de engagerade cyklisterna i de lokala laget Team Rynkeby Jönköping ersatte “Tour de Paris” med “Tour the North” och cyklade hela vägen från Jönköping till Sollefteå – en sträcka på 110 mil – i somras! Det var en fantastisk prestation och Orwak är en verkligt stolt sponsor till Team Rynkeby 2021!

HUR DET HELA BÖRJADE: CYKLADE TILL PARIS FÖR ATT SE TOUR DE FRANCE

Team Rynkeby startade 2002, när 11 entusiastiska motionscyklister bestämde sig för att cykla till Paris för att se avslutningen av Tour de France. Juiceproducenten Rynkeby Foods var huvudsponsor men deltagarna fann fler sponsorer, så när teamet återvände till Danmark hade de ett överskott på €5100, vilket de donerade till barncanceravdelningen på Odenses universitetssjukhus. Det var början på en ny tradition!

2400 CYKLISTER FRÅN NORD- OCH MELLANEUROPA

Team Rynkeby består idag av 2400 cyklister fördelade på 65 lag från Norden, Tyskland och Schweiz. De hängivna deltagarna väljs ut bland tusentals sökande och under närmare ett år av fysiska förberedelser inför den 140 mil långa cyklingen till Paris, förbinder de sig också att aktivt samla in pengar till allvarligt sjuka barn.

ORWAK – EN STOLT SPONSOR SEDAN 2019

“Att bidra till att hjälpa barn som drabbats av cancer och annan allvarlig sjukdom är definitivt ett värdigt och hjärtevärmande ändamål som engagerar oss. På Orwak är vi glada över att medverka som guldsponsor till Team Rynkeby Jönköping och vi är speciellt stolta över vår tidigare medarbetare Anders, som är en av de entusiastiska deltagarna i projektet och som cyklade till Paris sommaren 2019!”

IMG_5753   Team Rynkeby at Orwak_edit
Anders Lorentzson, erfaren                           Team Rynkeby Jönköping besökte Orwak våren 2019
cyklist och deltagare i
Team Rynkeby 2019

Läs mer om Team Rynkeby

Om svenska Barncancerfonden
Barncancerfonden arbetar för att bekämpa barncancer och se till att drabbade och deras familjer får den vård och stöd de behöver. Fonden drivs enbart genom donationer från privatpersoner och aktörer i privata sektorn och mottar inga anslag från stat eller kommun. De insamlade medlen används till Barncancerfondens tre ändamål, forskning och utbildning, råd och stöd samt information.
Läs mer om fonden