Team Rynkeby är ett välgörenhetsprojekt där deltagarna cyklar gemensamt till Paris till förmån för svårt sjuka barn. Under 2023, samlades totalt 108,7 miljoner SEK in och i Sverige gick donationerna, 28,1 miljoner, oavkortat till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden. 

TEAM RYNKEBY GENOMFÖRDE FRAMGÅNGSRIKT TOUR DE PARIS 2023

Den 8-15 juli 2023 pågick välgörenhetscykelloppet till Paris. Med stort engagemang och hjärta för allvarligt sjuka barn antog mer än 2000 cyklister fördelade på 62 lag från 9 länder den stora utmaningen att under en veckas tid trampa hela vägen till Paris. Som mångårig sponsor följde Orwak loppet med stort intresse och vi gratulerar nu varmt alla tappra cyklister och speciellt vårt lokala lag Team Rynkeby Jönköping till bragden och den lyckade målgången i Paris!

HUR DET HELA BÖRJADE: CYKLADE TILL PARIS FÖR ATT SE TOUR DE FRANCE

Team Rynkeby startade 2002, när 11 entusiastiska motionscyklister bestämde sig för att cykla till Paris för att se avslutningen av Tour de France. Juiceproducenten Rynkeby Foods var huvudsponsor men deltagarna fann fler sponsorer, så när teamet återvände till Danmark hade de ett överskott på €5100, vilket de donerade till barncanceravdelningen på Odenses universitetssjukhus. Det var början på en ny tradition!

2000 CYKLISTER FRÅN NORD- OCH MELLANEUROPA

Team Rynkeby består idag av mer än 2000 cyklister fördelade på 62 lag från Norden, Tyskland och Schweiz. De hängivna deltagarna väljs ut bland tusentals sökande och under närmare ett år av fysiska förberedelser inför den 140 mil långa cyklingen till Paris, förbinder de sig också att aktivt samla in pengar till allvarligt sjuka barn.

ETT VÄRDIGT ÄNDAMÅL

Att bidra till att hjälpa barn som drabbats av cancer och annan allvarlig sjukdom är definitivt ett värdigt och hjärtevärmande ändamål. På Orwak är vi glada över att ha medverkat som guldsponsor till Team Rynkeby Jönköping i många år och vi är speciellt stolta över vår tidigare medarbetare Anders, som var en av de entusiastiska deltagarna i projektet och cyklist i Team Rynkeby 2019-2021. Nu 2024 har vi valt att sponsra mer lokala projekt, men vi önskar Team Rynkeby varmt lycka till med året lopp och insamling.

IMG_5753  
Anders Lorentzson, erfaren cyklist och                         Team Rynkeby Jönköping besökte Orwak våren 2023
deltagare i Team Rynkeby 2019-2021 och
anställd hos Orwak vid den tiden

Läs mer om Team Rynkeby

Om svenska Barncancerfonden
Barncancerfonden arbetar för att bekämpa barncancer och se till att drabbade och deras familjer får den vård och stöd de behöver. Fonden drivs enbart genom donationer från privatpersoner och aktörer i privata sektorn och mottar inga anslag från stat eller kommun. De insamlade medlen används till Barncancerfondens tre ändamål, forskning och utbildning, råd och stöd samt information.
Läs mer om fonden

× How can I help you?