Långt ut i Indiska Oceanen och knappt synlig på en karta hittar du Ookolhufinolhu Island i Maldiverna cirka 50 mil söder om Indien.

Ön är en del av ett ringformat korallrev och det är allt som är kvar av en, en gång mäktig havsvulkan. Ingenstans reser sig landet mer än 1 m över havsnivån och när du står på denna lilla ö och ser ut över havet, känns det som att stå vid världens ände.

De turkosa vågorna rullar in på vita grunda stränder kantade av smäckra palmer och det är en sinnebild av paradiset. Det var den perfekta platsen för ett nytt lyxresort, Cocoon Maldives, som öppnade 2017. Strax innan den festliga invigningen kom Orwaks merkammarpress Multi 5070-HDC till ön på en liten specialchartrad båt.

Båten var så liten och lätt att balpressen fick levereras i två delar för att bibehålla balansen ombord. Balpressens uppgift är att komprimera alla burkar och flaskor från poolen och strandbaren, där gästerna njuter av sina förfriskningar. Det är verkligen ett trevligt uppdrag att jobba vid strandbaren på en tropisk ö!

Maldives island map  Orwak Multi 5070-HDC on tropical island

× How can I help you?