Vi gratulerar vår medarbetare Victor Lindgren till ännu en framgång. Han är redan världsmästare i luftgevärsskytte och har nu blivit antagen till Sommar-OS i Paris, där han kommer att tävla för Sverige.

På skyttebanan sedan barnsben

Victor växte upp i skånska Sjöbo där han tidigt fick intresse för skytte och första gången sköt med luftgevär vid tre års ålder sittande i en förälders knä. Till Småland kom han genom att söka till Aleholms Riksidrottsgymnasium för skytte i Orwaks hemort Sävsjö. Parallellt med skytteträningen gick han industriprogrammet och blev efter studenten anställd hos Orwak, där han nu arbetar som svetsare.

Redan guldmedaljör i VM

Som ung idrottsman har Victor redan utmärkt sig genom segrar i olika tävlingar, allra främst VM-guld i Baku i Azerbajdzjan 2023.

För några dagar sedan kom äntligen det efterlängtade samtalet från svenska OS-kommittén!  De meddelade att han blivit antagen och gratulerade till den prestigefyllda platsen som tävlande i OS 2024.  Sommar-OS arrangeras i Paris från 26 juli till 11 augusti.

Victor: “Jag är glad och kände stor entusiasm när jag fick samtalet från olympiska kommittén. Först av allt ringde jag till mina föräldrar, som alltid stöttat mig, och berättade den goda nyheten.”

Med siktet inställt på Paris

Victor kommer nu att ligga i hårdträning och tillbringa många timmar om dagen på skyttebanan inför OS. Tidigare i våras deltog han i Världscupen i Rio och det var en minnesvärd resa och det gav viktiga erfarenheter och värdefulla insikter att tävla mot andra elitidrottare. Victor: “Jag lärde mig mycket om mina egna styrkor men också om vad jag behöver öva mer på.” 

I början av juli deltar Victor i ett 11-dagars träningsläger i Norge och därefter reser han till Paris för att bekanta sig med och hinna öva någon dag i den autentiska tävlingsmiljön innan olympiaden startar.

Vi på Orwak önskar Victor varmt lycka till och all framgång på OS 2024 i Paris!

× How can I help you?