Igår lördag höll Orwak öppet hus i lokalerna i småländska Sävsjö för personalens familjer, pensionärer – som tidigare varit Orwak-anställda – och elever från det lokala industriprogrammet. Intresserade besökare strömmade in redan när dörrarna slogs upp på morgonen och det var en stor uppslutning under dagen med mer än 150 personer. Det anordnades visning med guidad rundvandring i den moderna fabriken, där produktionen var i full gång.

Visning av monteringsstationerna  Rundvandring i fabriken

Sune Johansson, som drev företaget under många år och är en nyckelperson i Orwaks utveckling, berättade inlevelsefullt om Orwaks historik; pionjäråren, företagets tidiga internationella framgångar och etablering på olika marknader i världen.

Presentation: Orwaks historia
Sune Johansson berättade om Orwaks historia

Tomas Johansson, Orwaks Marknadschef, fortsatte presentationen med resan fram till nutid och berättade med entusiasm om dagens innovationer och visionerna inför framtiden.

Presentation: Orwak i nutid och framtid
Tomas Johansson presenterade Orwak i nutid och visionerna för framtiden

Temadagen avslutades med grillning och mingel på innergården. Kommentarer från några besökare:

En pensionär: ”Spännande att se den nya fabriksdelen och att höra hur företaget utvecklats sedan jag arbetade här!

En anhörig: ”Man har ju hört mycket hemma om både firman och produkterna och det är trevligt att få se det i verkligheten också och att hälsa på de närmaste arbetskamraterna. Ett trevligt initiativ med öppet hus!

En anhörig: ”Det är roligt att se var pappa jobbar och vad han sysslar med hela dagarna!

 

× How can I help you?