I lördags den 28 september var det dags för Team Rynkeby, välgörenhetsprojektet där deltagarna cyklar till Paris varje sommar till förmån för allvarligt sjuka barn, att redovisa resultatet av årets sponsringar och överlämna checken till Barncancerfonden. När årets check avtäcktes, visade det sig vara ett rekordbelopp!

De 16 svenska cykellagen, närmare 200 personer, återsamlades i Jönköping på morgonen för en gemensam cykeltur på 3,5 mil. De gled sedan in till scenen i Rådhusparken, där Team Rynkeby under högtidliga former överlämnade en check på hela 41,1 miljoner kronor till Barncancerfondens generalsekreterare Thorbjörn Larsson.

Det är ett rekordbelopp sedan insamlingen startade 2011! Det gör Team Rynkeby till Barncancerfondens största enskilda bidragsgivare och Larsson uttryckte att han är både tacksam och rörd över det engagemang och den medmänsklighet det vittnar om.

”Det är en gemensam kamp för livet och på Orwak är vi som guldsponsor stolta över att få vara en del av projektet och mycket glada över det rekordstora bidrag som kommer Barncancerfonden till godo i år.”

Anders Team Rynkeby_edit

Vår medarbetare Anders Lorentzson,
deltagare i Team Rynkeby 2019