I lördags, den 19 oktober, välkomnade Orwak anställdas familjer, tidigare medarbetare, representanter för Sävsjö Näringsliv och elever från lokala gymnasieskolan till Öppet Hus till fabriken och huvudkontoret i Sävsjö.

Det var stor uppslutning med uppskattningsvis närmare 200 personer under dagen och en grupp av förväntansfulla besökare var redan samlad vid entrén, när dörrarna slogs upp på morgonen. Det var full verksamhet i lokalerna och samtidigt en aktivitetsdag med tipspromenad, filmvisningar, grillning, kaffeservering och fiskdamm för barnen.

IMG_3101
Sune Johansson berättar om pionjäråren i branschen

Sune Johansson, tidigare ägare, entreprenör och ledare av utvecklingen i bolaget under många år berättade med inlevelse om företagets tidiga historia, pionjärtiden och de första internationella framgångarna. Tomas Johansson, marknads- och försäljningschef, tog vid och presenterade de senaste årens spännande resa med innovationer på produktsidan, geografisk expansion, strategiska förvärv på flera marknader och firandet av den 100 000 maskinen i januari i år. Orwak VD Bengt Staude avslutade med en nutidspresentation av företaget och delade med sig av sina visioner för framtiden.

IMG_3106
En given samlingspunkt vid serveringen av nygrillade hamburgare

Det var en trevlig dag av gemenskap, inspirerande möten, återseendets glädje och etablering av nya kontakter. Ett axplock av spontana kommentarer från besökare:

Jag har bott i Sävsjö i många år och känner till Orwak, men det är första gången jag är i lokalerna. Det är roligt att se den ljusa och välplanerade fabriken och positivt att det investeras och satsas på bibehållen produktion här på orten.

”Det är kul att se vart pappa går på morgonen och vad han gör hela dagarna!”

”Jag har många goda minnen från min tid på Orwak! Det var sådan gemenskap och det blev många år här fram till pensionen. Det är trevligt att få komma hit igen, träffa gamla arbetskamrater och se hur ni har det idag!”