SÄVSJÖ NÄRINGSLIV BESÖKTE ORWAK - Nyhetsrum

2019-04-09

Medlemmar från SNAB, Sävsjö Näringslivsförening, med VD Helena Gill och Näringslivskoordinator Johanna Friman i spetsen besökte på måndagen Orwak för en rundvandring och för att lära känna företaget närmare.

IMG_2550
Tomas och Sune Johansson presenterade Orwaks historia och nutid

Sune Johansson, som drev Orwak under många år och är en nyckelperson i företagets utveckling, berättade med inlevelse om åren som pionjär i branschen på 70-talet, de snabba internationella framgångarna med den första patenterade säckpressen, men också om utmaningarna och risktaganden för att driva företaget framåt och utveckla nya produkter.

Tomas Johansson, Orwaks marknads- och försäljningschef, tog sedan symboliskt över stafettpinnen i presentationen och gav en inspirerande beskrivning av företagets fortsatta spännande resa under 2000-talet med stark expansion både geografiskt och i nya marknadssegment samt inte minst koncernens, San Sac Group, intressanta utveckling med flera större förvärv bland annat i Sverige, Ryssland och Frankrike de senaste åren.

Orwaks VD Bengt Staude guidade besökarna genom produktionen, visade hur produkterna växer fram från plåtverkstad till montering och avslutade med att presentera sina visioner för Orwaks framtid.

IMG_2568_close up
Bengt Staude, Sune Johansson och Tomas Johansson