Vid en festlig ceremoni för personalen klipptes det blågula bandet och Orwak invigde officiellt den nya tillbyggnaden till fabriken i småländska Sävsjö, där huvudkontoret är beläget och all produktion sker.

Bockningsmaskinerna kommer sedan att flyttas in i den nya delen och den extra ytan ger en bättre layout och effektivare produktion i plåtverkstaden. Framförallt är det en viktig investering för framtiden för att möta ökad efterfrågan och realisera de strategiska planerna.

Bengt Staude, Orwaks VD kommenterar: “Vi är mycket glada över att våra ägare tror på oss och låter oss investera för en fortsatt tillväxt av Orwaks produkter.”

Dag Börjesson, Orwaks Inköpschef och projektledare för hela tillbyggnaden och investeringen i den nya lasermaskinen är mycket nöjd med hur snabbt projektet förlöpt och att det med framgång kunde avslutas i tid trots snäva tidsramar: “Vi tog de första spadtagen till tillbyggnaden i september förra året och det var en utmaning redan från starten att genomföra hela projektet på enbart 6 månader, men vi klarade det och passerade mållinjen precis i utsatt tid.”

Dag Börjesson, inköpschef & projektledare, och Anna Wright, produktionschef, klipper stolt bandet och förklarar tillbyggnaden officiellt invigd.

Den rymliga nya byggnaden med högt i tak och generösa ljusinsläpp genom stora fönster skapar en modern och inspirerande arbetsmiljö och invigningen möttes med applåder från personalen. Alla fick tillfälle att beundra tillbyggnaden och ha en trevlig stund tillsammans när det bjöds på buffélunch i den nya lokalen.


Den nya fabriksbyggnaden i kvällsbelysning med Orwaks varumärke i blickfånget.

Ladda ner pressreleasen som pdf

× How can I help you?