En stark kultur av innovation och design har utmärkt Orwak sedan starten 1971 och har inspirerat oss till att skapa nya standarder i branschen. Vi firar nu 45 år i miljöns tjänst och dedikerade till att hjälpa våra kunder uppnå sina mål för avfallshanteringen på mest lönsamma sätt.

Orwaks huvudkontor och moderna produktionsenhet finns i småländska Sävsjö, där vi i alla år har konstruerat och tillverkat komprimeringssystem för återvinningsbart material. Företaget representeras internationellt genom ett väletablerat nätverk av distributörer och servicepartners i ett 40-tal länder. Idag kan Orwak se tillbaka på en fantastisk utveckling under mer än fyra framgångsrika decennier.
Läs mer om milstolparna i Orwaks historia här!

POWER & TOM – DE SENASTE TILLSKOTTEN TILL ORWAKFAMILJEN

På EuroShop 2014 i Düsseldorf, världens största butiksinredningsmässa, lanserade Orwak POWER, en ny dynamisk balpressfamilj baserad på “Black Star Technology” – ett helt nytt hydraulikkoncept som vänder upp och ner på alla traditionella föreställningar om avfallskomprimering! ”Black Star Technology” ger också lågbyggda maskiner som är lätta att transportera och installera. Dessutom är POWER-balpressarna snabba och har flera intelligenta funktioner som hjälper dig hålla kontroll på din avfallshantering och återvinning.

advanced-simplicity  POWER goes easily thru door_HR
ORWAK POWER: STARKARE. SNABBARE. SMARTARE.         LÅGBYGGD DESIGN 

En annan ny medlem i teamet är TOM, det coola komprimeringssystemet för välbesökta offentliga miljöer så som snabbmatsrestauranger, kaféer, flygplatser, shoppingcenter och nöjesparker. TOM är ungefär lika stor som ett vanligt sopkärl men kan ta emot upp till 7 gånger så mycket avfall! Den automatiska luckan är beröringsfri och tack vare den nya standardfunktionen “Connect” kan TOM kommunicera!

Dont call on me    TOM transparent background Orwak decal

EN LJUS ORANGE FRAMTID

Sedan 2015 ingår Orwak i San Sac Group, Nordens ledande leverantör av produkter för avfallssortering och återvinning. Orwak utvecklas konstant, men vi har sällan känt oss mer kreativa och fulla av energi än nu och det inspirerar oss till att driva på utvecklingstakten och bidra än mer till en hållbar resurshantering. Med erfarenhetens styrka bakom oss, med varmt engagemang och innovativa idéer i sinnet, ser vi fram emot en Ljus Orange Framtid! 

Ladda ner hela jubileumspressreleasen (PDF) här!