Den 27 oktober anordnades ”Draknästet” för UF-företagarna på Njudungsgymnasiet i Vetlanda. Orwak deltog i juryn och delade ut pris till UF-företaget Light it som tillverkar ljuslyktor av 100 % återvunnet material.

Ung Företagsamhet är en ideell organisation som sedan 1980 utbildat gymnasielever i hela landet i entreprenörskap och berett dem möjligheten att inom UF-företagandets ramar prova på att utveckla en affärsidé och driva egen verksamhet under ett läsår.

Vid Njudungsgymnasiet i Vetlanda drivs UF-företagen av elever som läser entreprenörskap inom ekonomi- eller handelsprogrammet eller som individuellt val. ”Draknästet” är en aktivitet där UF-företagen får presentera sig för och svara på frågor från en jury av medlemmar från näringslivet. Denna gång var det extra stor uppslutning med 16 deltagande UF-företag. I Vetlanda bestod juryn av representanter från Ung företagsamhet, Orwak, Rotary, Nuvab och Science Park.


Produktpresentation                                   Annika Lindstrand delar ut Orwaks pris till Light it UF  

Tre UF-företag fick pris för mest övertygande affärsidéer och genomtänkta affärsplaner. Orwak, representerat av Annika Lindstrand, delade ut sitt pris till Light it UF som framställer ett hållbart och stilrent alternativ till ljuslyktor/ljusstakar genom att dela insamlade glasflaskor i två delar, vilket ger produkten nytt liv. Till ljusen i ljuslyktorna används återvunnen stearin, skänkt av Svenska kyrkan, och det bidrar ytterligare till hållbarhetstanken med produkten.

Annika Lindstrand: ”Det är en glädje att möta en sådan entreprenörsanda och entusiasm från de duktiga och engagerade eleverna. Som jurymedlem valde jag att ge Orwaks pris till UF-företaget Light it, då jag tilltalades av enkelheten och hållbarhetstanken, att på ett kreativt sätt skapa nytt värde av återvunnet material. Återvinning och hållbarhet är utmärkande för Orwak och Light its affärsidé är i linje med det.”   

× How can I help you?