Vår Orwak-medarbetare Victor Lindgren är världsmästare i luftgevär. Efter fler framgångar i tävlingar under vintern är han nu på väg mot nya idrottsliga utmaningar genom att delta i Världscupen i Rio de Janeiro och efter det har han siktet inställt på OS 2024! Vi är stolta över vår arbetskamrat och önskar honom all framgång!  

Sköt med luftgevär första gången som treåring

Victor kommer ursprungligen från Sjöbo i Skåne. Det är där han i tidig ålder fick inspiration och intresse för skytte genom att följa med sina redan engagerade äldre syskon till ungdomsskyttegillet. Han tyckte att det var spännande att se på när de tränade och redan som treåring fick han skjuta med luftgevär första gången sittande i en av föräldrarnas knä. Victor visade sig ha stor talang för skytte och det blev hans stora intresse under uppväxten.

Skytteutbildning lockade Victor till Sävsjö

Till Småland kom han genom att söka till Aleholms Riksidrottsgymnasium för skytte i Sävsjö. Parallellt med skytteträningen gick han industriprogrammet och blev efter studenten anställd som laseroperatör hos Orwak. Han trivs utmärkt med företaget och arbetskamraterna och jobbar nu främst som svetsare.

Heltidsarbetet lyckas han kombinera med idog träning 6 dagar i veckan. Victor kommenterar: ”Skytte är mitt stora intresse. Jag tröttnar inte på det och jag går alltid till skyttehallen med ett leende”.

VM-guld på meritlistan och siktet inställt på OS

Som ung idrottsman har Victor redan utmärkt sig genom segrar i olika tävlingar, bland annat EM-brons i Mix 2022, EM-guld Junior 2023 och allra främst VM-guld i Baku i Azerbajdzjan förra året. Vid sidan av själva tävlingarna är det så klart också spännande att få resa och besöka exotiska platser.

Nu är Victor i Rio de Janeiro, där han tränar med svenska landslaget och deltar i Världscupen. Victor väntar sedan med stor förväntan på beskedet om han kommer att få representera Sverige i OS i Paris 2024. För framtiden är det Victors dröm att vara med och tävla i OS i Los Angeles 2028. Med siktet ställt högt har Victor alla möjligheter att nå sina mål och vi på Orwak önskar honom all framgång!

× How can I help you?