Tänk om vi kunde vrida klockan tillbaka och återställa historiska CO2-utsläpp? Tänk om det fanns en gigantisk dammsugare som rensade bort koldioxid från luften? Det är ingen utopi utan verklighet! I Team Orwak känner vi oss inspirerade av att sponsra det nya Direct Air Capture-projektet baserat på det schweiziska företaget Climeworks fantastiska innovation och banbrytande teknik som fångar COur luften och pumpar ner den under marken.

Genom en naturlig process omvandlas gasen automatiskt till sten över tiden. Det är en konkret, effektiv och permanent lösning! En verklig och engagerade klimataktion!

FÅNGAR UPP CO2 UR LUFTEN OCH LAGRAR DEN SÄKERT UNDER MARKEN

Detta är inte någon framtidsvision från en annan planet – utan är en teknik som finns nu! Direct Air Capture-anläggningen på Island, där de geotermiska förutsättningarna är ideala, är i full verksamhet och uppbyggnaden av den nya anläggningen ”Orca” gör stora framsteg. ”Orca” kommer att ha kapacitet att fånga in 4000 ton CO₂ per år och det gör den till världens största klimatpositiva anläggning för närvarande!

Ledande vetenskapliga studier visar att 10 miljarder ton koldioxid måste tas upp ur luften varje år. Direct Air Capture är en konkret och effektiv lösning som hjälper till att uppnå detta mål. I kombination med permanent lagring är Direct Air Capture en form av koldioxidborttagning. Climeworks teknik drivs uteslutande på grön energi.

 

FÖRDELAR:

Ladda ner pdf