HR letters on black background with reflection. Human resources or recruitment golden acronym

Ledig tjänst: redovisningsansvarig - Arbeta hos oss

Om oss

ORWAK utvecklar lösningar för sortering och komprimering av återvinningsbart material, vilket bidrar till ökad effektivitet, en renare miljö och trevligare arbetsmiljö samt leder till bästa möjliga ekonomi i restproduktshantering. Vi erbjuder ett innovativt produktsortiment som underlättar sortering vid källan och ger en lönsammare avfallshantering. ORWAK är med sina kunder hela vägen från den inledande rådgivningen, genom hela försäljningsprocessen till mångårig support från serviceavdelningen.

ORWAK:s huvudkontor och moderna produktionsenhet finns i småländska Sävsjö där ca 75 personer arbetar och tillsammans omsätter ca 200 MSEK. I Sävsjö har företaget utvecklat och tillverkat komprimeringsutrustning sedan 1971. ORWAK har under åren etablerat ett brett distributörsnätverk i världen och har därmed en stark lokal närvaro i majoriteten av de länder där företagets maskiner är installerade.

I samarbete med BRA HR rekryterar nu ORWAK en Redovisningsansvarig för att ersätta en medarbetare som efter lång anställning går i pension.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Du kommer att vara ytterst ansvarig för all redovisning för det svenska bolaget och ha ett nära samarbete med företagets CFO. Konkreta arbetsuppgifter är till exempel

  • månads- och årsbokslut
  • analysarbete
  • arbete med budget och forecast
  • likviditetsplanering
  • löpande bokföring
  • delaktig i arbete med leverantörsreskontra
  • avstämning interna mellanhavanden
  • kontakter och samarbete med företagets revisorer

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av likvärdig tjänst sedan tidigare. Vi vill gärna att du har en grund i en akademisk examen inom ekonomi alternativt har du arbetat dig till likvärdiga kunskaper, viktigast är dock att du har arbetat ett antal år med likvärdiga uppgifter och är självgående. Du är en van användare av affärssystem (ORWAK använder Jeeves) och har gärna erfarenhet av något koncernrapporteringssystem (ORWAK använder Aaro). Du är duktig på och gillar att använda Excel i ditt analysarbete. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, meriterande är kunskaper i franska (främst tal).

Personliga egenskaper

Utöver de formella kvalifikationerna ovan kommer ORWAK lägga stor vikt vid dig som person. Ord som vi gärna vill att andra beskriver dig med är självgående, analytisk, systematisk, förbättrings- och utvecklingsbenägen, utåtriktad och lätt att samarbeta med. Vi vill gärna att du tycker redovisning är bland det roligaste som finns…

Villkor och arbetsmiljö

Om det blir du som får och vill ha tjänsten som redovisningsansvarig på ORWAK kommer du till ett framgångsrikt och stabilt företag där miljön är en mix av internationell miljö med stora utvecklingsmöjligheter och familjär känsla. Även om ORWAK idag ingår i en internationell, stor koncern är det i grunden ett familjeföretag där flera av familjens medlemmar fortfarande är verksamma. Du får en generös arbetsgivare som erbjuder fina anställningsvillkor.

Vi erbjuder fast månadslön och det är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Sävsjö och tillträde enligt överenskommelse.

Om du känner att tjänsten och ORWAK tilltalar dig vill vi gärna att du söker så snart som möjligt och senast den 22 september.

VÄLKOMMEN!

Kontakt: BRA HR, Pernilla Nylén, 036-291 68 28

Logga in och sök tjänsten!